sâmbătă, 26 februarie 2011

Make love, not crap

padure+foarfec+idee sclipitoare+4-5 ore de munca= o brosa
Clar, acesta pot fi variabilele x,y,z,k, si laprima vedere se pupa, si, ca orice adunare simpla, are un rezultat. Pentru multi, a face ceva de mana(handmade) pentru profit inseamna exclusiv ecuatia de mai sus. Asta explica si avalansa de chestii urate pe care le poarta fetele in ziua de azi, in marele si inzapezitul Bucuresti, in ideea ca acea chestie transmite 3 idei de baza:
1. A fost facuta de cineva care are o oarecare treaba cu arta(cu frumosul)
2. Procesul prin care acel lucru a fost facut este varianta cea mai buna, aleasa din multe alte procese precedente, de catre o persoana care considera ca un cumparator stie sa aprecieze ceva facut profi.
3. Acel lucru/accesoriu transmite o parte infima din 2 personalitati care rezoneaza, cea a artizanului si cea a cumparatotului.
Mergand prin capitala cu ochiul meu socio-antropologic antrenat am constatat ca etica handmade pe care mi-o propusesem eu e un fel de mamut lanos ingropat in marea si inghetata Siberie. De ce zic Siberie? pentru ca lipseste sentimentul, talentul si indemanarea.
Migala unui artizan se rezuma la "hai hai, ca mai avem de facut chestii de-astea" iar atentia pentru detalii la "las-o ba ca merge si-asa".
De aceea, transmit un mare FU celor 6 mari targuri din Bucuresti deschise in acest moment si astept cu nerabdare tabara de la Preluca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu